sobota 16. července 2016

Paříž v Americe

2 týdny zpátky jsme absolvovaly náš první výlet a to do hlavního města Ameriky, Washingtonu. Bohužel dřív nebyl čas napsat článek, tak ho píšu až dnes.
Start nebyl zrovna jeden z nejlepších jelikož jsme se probudily do deště. Ale hlásili ve Washingtonu vedra, tak jsme doufali, že tohle počasí přečkáme v buse (který pro nás bez jediného slůvka omluvy dorazil o půl hodiny později) a dorazíme do slunečného Washingtonu. A stalo se, ve skutečnosti mohlo být menší vedro.


Washington byl nádherný a nám jakožto evropanům připomínal Paříž.
Byli jsme u Lincolna, kde si Míša nafotila snad milion selfíček :D, u Washington monumentu, kde jsme se mohly podívat i nahoru díky agentuře, která nás vezla. jelikož vstupenka byla v ceně výletu. Vyzkoušely jsme vlézt i do nějakých muzeí, kde je mimo jiné kontrola jak na letišti, což mě docela překvapilo. Ale hned jsme se otočily a šly ven, muzea nás moc nenadchla a času bylo málo. Pak jsme pokračovaly ke kapitolu, kde jsme potkaly kamaráda ze školy...proč ne svět je malej :D a jako poslední byl v plánu white house, na který jsem se hodně těšila. Ale netušila jsem, že se k němu nedá dostat blíž :(. Agentura nám sdělila, že má white house každý den "otevírací hodiny" od 5 do 6. Představovala jsem si to jinak, než že se dostanu z 20 metrů na 18 metrů k white housu :D

V pozadí White house kdyby to nebylo poznat :D







Výhled z washington monumentu










Pak nám zbylo trochu času tak jsme se s Bětkou vydaly na obhlídnutí místních obchodů. Nakonec jsme narazily na Zaru, Hm, Forever21. A odešli s prázdnou :D tyto značky se tu moc nevyplatí kupovat. Možná jsou tu někdy k nalezení zajímavější kousky, ale v ČR je to ve finále levnější. Aneb Zara vestička ve slevě za 40 dolarů :D Takže věcma z těchto obchodů si nechci zaplňovat už tak plný kufr :) Raději nakoupím v jiných obchodech jako calvin klein apod, které jsou u nás předražené. Už jsem na jednom nákupu v místním outletu byla a ve středu plánuji další, ale o tom zase v dalším článku :)

Co mi trochu vadilo, že na té "hlavní trase" muzeí a památek jsou vážně jen fast foody, takže místo jídla v restauraci, na které jsme se těšily, jsme pojídaly jen hot dogy a sendviče. A samozřejmě zmrzliny na každém rohu jelikož bylo vedro k nevydržení :D

Zdravá strava


Chtěla bych říct něco málo k e-pointu. Řidič sám o sobě byl moc milý a snažil se nám doporučit trasu, co z to stojí za to vidět a co tolik ne, ale celá ta organizace mi úplně nevyhovuje. Rezervujeme si výlet, nedostaneme žádný kontakt. Vyzvednou nás o půl hodiny později (někdy třeba chápu, že ne jejich vinou jelikož nabírají lidi postupně a někde se to může zdržet, ale nikdo nám nedal vědět a tohle byl náš první výlet a my nevěděly, jestli už se máme sbalit a jít se svěšenou hlavou domů, když se po 20 minutách čekání stále nikdo neukázal nebo ještě vydržet.
S touto agenturou jsme jely i pro CCN (social security number). A v tomhle případě jsem teda nebyla spokojená ani s řidičem. 1. co úplně nezvládli je, že jeden kluk tam seděl v uličce, jelikož pro něj už nebylo místo. Pán nás tam odvezl, zastavil, řekl něco rusky, jelikož sám byl rus a v autě bylo dost rusů a čekalo se dál ... v angličtině neřekl půl slova a nechal nás tam asi 20 minut jen tak sedět před budovou na patníku. A na zpáteční cestě si v klidu zapálil v autě bez ohledu na to, že by to třeba někomu mohlo vadit. No prostě hrozné chování.
Výlety jako takové od nich asi nejsou tak drahé, určitě si na tom také nahrabou hromadu peněz, ale pro nás tu bohužel není moc jiných možností, jak se na daná místa dostat. Je tu sice více agentur, co pořádají takové výlety, ale cenově se moc neliší. Ale poprvé nás pěkně obraly, když si řekli 80 dolarů na osobu za 3 hodinovou cestu autem. Chápu, že je to jak taxi (nechtěly jsme se první den s kuframa vláčet busem, když jsme to tu vůbec ještě neznali. Ale vytáhnout z nás 320 dolarů za 3 hodiny cesty je docela síla.

Ale teď už zbytek fotek :))





Vietnam Veterans Memorial 


Smithsonian castle






Veverky jsou tu všude 


Bylo hrozný vedro








1 komentář:

Ahoj :) budu ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu :)